Sok családban van otthon ovis gyerek a távoktatásban levő testvérével együtt. Az ovisok is tanulni szeretnének. Ehhez adok itt ötleteket.

Csináljunk papírból egy kis ellenőrző füzetet az ovisnak, és ha jól hajtja végre a feladatot, kapjon piros pontot. Ha nem tökéletes a megoldás, de fáradozott, akkor kapjon egy piros karikát. 3 piros pontért egy ötöst adjunk az ellenőrzőbe. Este az ellenőrzőt mutassuk meg apának, aki aláírja és dicséri az ovist. Úgy oldjuk meg, hogy a nagyobbak ne sértődjenek meg.

A dicséret fontos, de akkor se örvendezzünk túlságosan, ha a gyerek megoldása zseniális, mert akkor úgy érezheti, hogy csak akkor szeretik igazán, ha csúcsteljesítményt nyújt. Szépen, nyugodtan ismerjük el a teljesítményt, de éreznie kell, hogy nem azért szeretjük, mert elér valamit.

ovisoknak

Forrás: Nature vector created by stockgiu - www.freepik.com

Rajzóra: Találd meg a képen! Bármilyen festményt letölthetünk a netről, és ha van a kép sarkában valami, azt kerestetjük meg.

Kösd össze az egyforma színűeket!

Rajzolj "X"-et a legnagyobb kutya/ cica hátára!

Színes grafikákat tölthetünk le innen ingyen (Most a macskára kerestem rá): https://www.freepik.com/search?dates=any&format=search&page=1&query=cats&sort=popular&type=vector

Hol van több kacsa, nyuszi, kutyus, cica stb.?

Melyik tárgyon van betű?

Magyaróra: Tanuld meg a mondókát anyával és mond föl apának, amikor haza jön!

Ha van otthon betűnyomda, akkor másoljon a nyomdával 3 betűs szavakat papírra! (Ha nincs, akkor krumpliból lehet készíteni nyomdát és festékbe lehet mártani.)

Tartsunk ovis énekórát! Ritmus visszatapsolása, rövid dallam visszaéneklése!

Matekóra: Összekevert társasjáték bábúkból válogasson hármas csoportokat! Minden jó csoportért kapjon anyától piros pontot. Egyszer az a feladat, hogy egyforma színűek legyenek, egyszer az, hogy két egyforma és egy más színű.

Technika óra: nyerstészta formázása gömbre vagy bármi más formára.

Az ovisok kedvéért eljátszhatjuk még az órai ki- és becsöngetést. Ha van otthon az ajtón csengő, akkor azzal, ha nincs, akkor egy fém tollal ütögethetünk egy poharat (vagy egy kiskanállal).

Testnevelésóra: Terpeszállás, hajlongás, karkörzés stb.

Ha tetszik az a tanterv, érdemes a Játékos Otthoni Tanulás FB-oldalt lájkolni, mert ott még sok ötlet lesz – és egy pár ötlet már van is.