Ha gyermeked nem töltötte be a 16. életévét és az iskolában a tanár a Google Classroomban szeretne oktatni a gyereked g-mail címével, akkor Te már vagy túl vagy azon, hogy egy ún. FamilyLink alkalmazást tölts le az IPadre vagy Androidos készülékre, vagy most kell ennek nekiállnod. Erről a következő két linken olvashatsz részleteket.

https://support.google.com/accounts/answer/1350409?hl=hu

https://support.google.com/families/answer/9055704?hl=hu

A Google Classroomban a szülőket Guardiannek hívják. Lehetőségük van arra, hogy napi összefoglaló e-maileket kapjanak a gyerekeik házi feladatiról, tanulnivalóiról. Ehhez angol nyelvű segítség van. Ha elég sokan kérik, a lényeget a következő posztban megírom magyarul.

távoktatás

Forrás: Clker-Free-Vector-Images képe a Pixabay -ről.

FONTOS!!!

A szülőknek a tanárok küldhetnek meghívó e-maileket. Ezt lehet a szülőnek kérni, de kíméljük a pedagógusokat, ők is most tanulják a rendszert.

Itt a link, amin elmagyarázza a Google a szülői e-mailkeről a tudnivalókat. Érdemes megnézni a képet az oldalon, mert abból jól látszik, hogy egy napi levélben a szülő milyen jól összefoglalva, tantárgyanként értesülhet a feladatokról.

https://support.google.com/edu/classroom/answer/6388136

Mivel angol nyelvű környezetben már sokat használták a szülők a Google Classroomot, így egy hosszú kérdés-felelet tárház érhető el a Google-nál. Ennek a linkje a következő.

https://support.google.com/edu/classroom/search?q=guardian&count=16